keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Kevättanssi


Hei vain taas. Tällä kertaa palaamme juurillemme ja puhumme käsitöistä. Olen suunnitellut sukat. Tein nämä jo noi vuosi sitten, mutta en ole rohjennut julkaista ennen tätä. Näitä ei ole koeneulottu, eli en takaa etteikö virheitä ole, mutta jos teette ja huomaatte jotain niin kommentoikaa, pyydän. Ensimmäinen ohjeeni olkaa hyvät.

Kevättanssi

Koko: Nainen
Tarvikkeet: Novita 7-veljestä Aurora Aurinko (100g) ja Novita 7-veljestä Aurora Esikko (100g), koon 3,5 sukkapuikot

VARSI:
Luo 58 silmukkaa ja jaa ne 4 puikolle seuraavasti: 17,12,12,17
Tee 1o1n neuletta 10 kerrosta ja ota työhön toinen lanka. Varressa lanka vaihtuu aina 2 kerroksen välein
Neulo II puikon 4 viimeisellä ja III puikon 4 ensimmäisellä silmukalla mallineuletta ja lopuilla sileää.
Varren kavennukset: I puikon alussa 2o yhteen ja IV puikon lopussa yliveto. Tee ensimmäinen kavennus kerroksella 20 ja sen jälkeen aina samalla kerroksella, kuin mallineuleen palmikon kääntö, kunnes jäljellä on 12s puikolla.
Kun olet toistanut mallineulekaavion 6 kertaa, neulo vielä 6 kerrosta ja aloita normaali vahvistettu kantapää puikoilla I ja IV.  Katkaise toinen lanka ja jatka yhdellä värillä.

VAHVISTETTU KANTAPÄÄ:
Nurja kerros: kaikki nurin
Oikea kerros: *Nosta 1s neulomatta, neulo 1o.*
Toista näitä kerroksia kunnes kantalappu on 24 kerrosta korkea ja tee sen jälkeen kavennukset seuraavasti:
Neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 8s ja neulo 2n yhteen, käännä työ ja neulo *nosta 1s, neulo 1o* kunnes jäljellä on 8s ja tee ylivetokavennus. Työssä pitäisi nyt olla kummassakin reunassa 6s ja keskellä 10s. Toista näitä kerroksia, kunnes reunasilmukat ovat kaventuneet pois. Nosta kantalapun reunoista 12+1s (=13s) ja jaa kantalapun 10s I ja IV puikoille (5s kummallekin) ja jatka II ja III puikoilla sileää.  Ensimmäisellä kerroksella neulo kantalapun reunoista nostetut silmukat kierrettynä takareunasta reikien välttämiseksi.
Jos käsiala on löysä, voi kantalapun korkeudeksi jättää 22 kerrosta ja nostaa 11+1.

TERÄN KAVENNUKSET: Joka toisella kerroksella tee I puikon lopussa 2o yhteen ja IV puikon alussa ylivetokavennus, kunnes jäljellä on 12s.
TERÄ: Neulotaan sileänä neuleena yksivärisenä. Neulo kunnes pikkuvarvas on peitossa ja tee sen jälkeen kiilakavennus.
KIILAKAVENNUS: I ja III puikon lopussa neulo 2o yhteen ja II ja IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee ensimmäisen ja toisen kavennuksen jälkeen yksi välikerros ilman kavennuksia ja jatka loppuun kaventaen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä läpi silmukoista.

MALLINEULE

Ohje ja malli: Anu Vehkomäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti