maanantai 31. lokakuuta 2016

Valheita ja vietteilijöitä Oulun yössä

Kävimme lauantaina Phoenixin ja isosiskoni kanssa juhlimassa synttäriäni vähän etukäteen. Suunnattiin Oulun kaupunginteatteriin katsomaan suuren näyttämön näytelmää Valheet ja viettelijät.


Voin suositella varsinkin jos pidät rokokoopuvuista ja 1700-luvun Ranskasta. Ja muille myös. Juonittelua, romantiikkaa ja valheiden verkko. Pääosissa pukudraamassa loistivat upeat Kari-Pekka Toivonen ja Merja Larivaara. He, ja pukusuunnittelija Pasi Räbinä olivat suurin syy miksi lipun ostin, sama pariskunta toimi loistavasti jo Addams Familyssa viime vuoden näytöskaudella ja Räbinä suunnitteli nekin puvut.

Täytyy sanoa, että oli loistoveto laittaa Kreivi Valmontin ja Madame Merteuilin rooleihin näyttelijät, jotka ovat keskenään naimisissa, hahmojen välillä on tietty kemia ja Toivosella ja Larivaaralla se oikeasti toimi. Sama näkyi myös Addamsissa, missä he niin ikään esittivät avioparia.


En tiedä miksen käy teatterissa useammin, Oulussa on kuitenkin teatteri ja siellä osataan homma. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen käynyt kolmesti ja joka kerta se on jättänyt sellaisen tunteen, että mitä mä just näin ja pakko mennä uudelleen. Kari-Pekka Toivonen on aloitettuaan teatterin taiteellisena johtajana vienyt teatteria erittäin hyvään suuntaan, ennen hänen aloittamistaan teatteri oli aika lailla piiri pieni pyörii ja opiskelijat pidettiin jo hinnoilla ulkona.

Nyt teatterista kuulee huomattavasti enemmän ja sinne mennessä ei ole olo, että on ihan ulkona omasta maailmasta. Aiempina vuosina en suoraan sanottuna ole ollut edes tietoinen mitä esityskalenteri pitää sisällään, koska olen tiennyt ettei mulla ole varaa ja mua, nuorta goottia, katsotaan siellä kieroon. Eilen kuitenkin olin siellä kuteissa joilla olisin sopinut itsekin sinne Addams Familyyn (ja itseasiassa lähtiessämme jatkoille yhden kuppilan halloween bileisiin minä muuntauduin Morticiaksi ainoastaan poistamalla hiuksistani perhossoljen :D) ja oli erittäin mukava ilta. Maaliskuussa tulee ensi iltaan Pieleen meni, joka on käännös palkitusta komediasta The play that goes wrong joka on pyörinyt Lontoossa ainakin vielä pari vuotta sitten.

Nyt toivotan teille kaikille oikein hyvää halloweenia tai siunattua samhainia tai mitä te ikinä vietättekään.


2 kommenttia:

  1. Päivi/Oulun kaupunginteatteri1. marraskuuta 2016 klo 19.54

    Tervehdys teatterilta! Kiva kuulla, että teatterikäynnit ovat olleet onnistuneita! Lämmintä syksyn jatkoa ja tervetuloa taas teatteriin!

    VastaaPoista