torstai 15. marraskuuta 2012

Sofi Oksanen Oulussa

Viimein kotona. Jalka kesti mutta migreeni alkaapi taas näyttää merkkejä itsestään... Ehkä se menee ohi, kun kaatuu tuonne sängyn pohjalle.

Pyydän, että kuvia ei käytetä, ellei lupaa kysytä. 
Asiaan!
Puoli kolmen maissa Sofi Oksanen ilmestyi Suomalaiseen kirjakauppaan haastatteluun. Minulta meni haastattelijan nimi ohi kokonaan, jos joku tietää, niin voisiko valaista asiaa? Haastattelu oli todella mielenkiintoinen, eikä paljastanut juonesta mitään. Itse olen siis kirjan saaut päätökseen, mutta siis niiden kannalta hyvä, jotka eivät ole kirjaa lukeneet. Haastattelussa Oksanen kertoi paljon esimerkiksi päähenkilö Edgar Partsista ja tämän hahmon synnystä. 

Haastattelu kesti noin puoli tuntia, jonka jälkeen ohjelmassa oli nimmareiden jakoa.

Kirjailija hommissa

Sain nimmarin Baby Janeen ja Stalinin lehmiin. Nyt on omistukirjoitus kaikissa neljässä kirjassa, Puhdistukseen ja Kyyhkysiin sain jo Sofin viime Oulun vierailulla Akateemisessa kirjakaupassa. 

Seuraava etappi oli Finnkino. Siellä oli paljon vähemmän porukkaa, kuin kirjakaupassa. Odotin kyllä, että sekin paikka olisi ollut täynnä. Ei ollut, minun onneksi. En olisi IKINÄ uskaltanut antaa sitä taulua jonka annoin, jos olisi ollut kauheasti ihmisiä ja kaikki hengittämässä niskaan vuoroaan odottamassa. Nytkin oli jo tarpeeks jännä tilanne. Emmin yli puoli tuntia uskallanko vai en ja mietin tykkääkö Sofi siitä vai ei. Piti vain tyhejntää pää kaikesta ja ottaa härkää sarvista. Turhaan jännitin, kiva ihminen :) 
Jäi tosi positiivinen kuva. On se toki ollut jo aiemin positiivinen, varsinkin silloin, kun sain kysymykseeni: "Mitä kirjailijaksi haluavan kannattaa opiskella" tyhjentävän, rautalangasta väännetyn vastauksen. Oli oikeasti hyödyllinen, selkeytti omia ajatuksia tulevaisuudesta ja opinnoista tosi paljon :) Keväällähän mä toivottavasti olen jo ylioppilas ja pääsykokeet on jo toukokuussa! Pyrin siis keväällä opiskelemaan kirjallisuutta, suomea ja englantilaista filologiaa.

Minä ja Sofi + maalaus jonka annoin. Oli se vissiin ihan hyvä :) Vähän pöljän näköinen pöllö. 

Mini-Sofi :) Tää on kyllä jotenki niin hauska tapaus. Jonkun ompeluseuran lahjana tekemä käsittääkseni.

Seuraavaksi siirryttiinkin näytössaliin, jossa kuultiin noin puolen tunnin mittainen esitelmä Kyyhkysistä.Kyllä kannatti lintsata koulusta. Paljon mielenkiintoisempaa ja kivempaa :) Onneks opet ymmärtää et kyseessä on mun suosikki kirjailija ja tasan menen katsomaan haastattelua, kun sellainen kohdalle osuu!

Pakko lisätä vielä se, että mä niin rakastan tuota tyyliä. Kuten säännöllisesti vierailevat tietävät, olen gootti, ja Sofin tyyli on vaan niin äärettömän kaunis ja tyylikäs.

Ei mulla tästä enää oikeastaan muuta ole sanottavaa. Oli tosi mielenkiintoinen päivä.

Loppuun vielä tämä: Kotiin palatessa mua odotti näin fiksun näköinen näky

Onneks mulla on normaali koira. Nelli on aina tehnyt tuota, se rakastaa rapsutuksia ja koettaa pitää ihmisestä kiinni.

Nyt mä lähden nukkumaan, alkaa tää elokuvaa katsoessa alkanut päänsärky voimistua ihan kunnon migreeniksi kohta. Tulis nyt vaa, eikä aikois. Tai menis mieluumin kokonaan pois. Kohta kolme päivää vilissyt vähän sahalaitoja silmissä ja vihlonut, mutta ei ole kunnolla iskenyt päälle... Saa nähdä mitä  nukkumisesta tulee, huomenna saadaan ylioppilaskirjoitusten tulokset. Mulla siis ruotsi lähti A:na ja terveystieto E:nä.


 Öitä kaikille ja lukekaa Sofin kirjat, oikeesti. Ne on mahtavia! <3


Edit: Terveystieto tuli takaisin M:nä ja ruotsi B:nä. Eli ruotsi nousi ja terveystieto laski.

6 kommenttia:

 1. Sinullahan oli saman näköiset hiukset !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne rastat vai? Onhan ne kieltämättä vähän saman tyyliset. Mun kaverit ja viime vuotinen koulukuvaaja on sitä mieltä, että meissä on jotain samaa muutenkin :D

   Poista
 2. Just ne rastat !

  Jos olet innostunut tontuista... käy huomenna kurkkaamassa. Laitan parannellun version, vaate postatuksen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteeseen osallistumisesta. Odotan innolla sinun tekemää oravaa.
  Onnittelut hyvistä ylioppilastuloksista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos osallistumisetasi orava haasteeseen, odotan innolla tekemääsi.
  Onnittelut hyvin menneistä ylioppilaskokeista.

  VastaaPoista
 5. Tuli vielä mieleeni, että oletko käynyt koskaan www.troublemaker.fi sivuilla. Käy katsomassa jo et ole jo käynyt, se on minun poikani nettikauppa.

  VastaaPoista