perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kirjoja

Olen moneen otteeseen kertonut täällä pitäväni kirjoista. Nyt raottuu verho ja tapahtuu kurkkaus Haltiapolun kirjahyllyyn.

Aloitetaan kokoelmalla elämänkertoja. Alice Cooper, Johnny Depp, Nightwish, Ozzy, Ozzy, Slash. Ozzy kirjoja olisi vielä yksi (se varsinainene lämänkerta) ja Sharon Osbournen elämänkertoja on kaksi. Ne ovat lainassa rehtorillani :D

Victoria Stilwellin koirankoulutusopas ja Sherlock Holmesia. Tuo punainen kirja sisältää kaikki alkuperäiset Holmes romaanit ja novellit englanniksi
Sofi Oksasen koko tuotanto. Omistuskirjoituksella jokainen. Hyllyni suurimmat aarteet voisin jopa sanoa.

Tämä hylly sisältää ainoastaan Harry Potteria. Yksi kirja on lainassa ja tuo häiritsevä aukko johtuu siitä. Alussa ovat kaikki kirjat 1-7 englanniksi ja sen jälkeen suomeksi. 

Jatkuu seuraavalla hyllyllä. 7, eli viimeinen Potter suomeksi, Huispaus kautta aikojen (englanniksi), Taikaolennot ja niiden olinpaikat (englanniksi), Siuntio Silosäkeen tarinat (englanniksi ja suomeksi), Pollomuhku ja posityyhtynen- kirja Pottereiden suomentamisesta ja viimeiseksi Jästit ja taikuus.
Niiden vieressä majailee J.K. Rowlingin uusin teos Casual Vacancy
Kokoelmani Tolkienin kirjoja on vielä pahasti vajaa. Siinä on tärkeimmät teokset Hobitti (enlanniksi) ja Sormusten herrat suomeksi ja englanniksi. Puuttuu vielä monta, monta teosta. Tolkien on Rowlingin ja Oksasen ohella kirjailija, jolta aion hankkia kaikki teokset. Tolkienin teokset vain tuppaavat olla aika hintavia, sillä klassikko kirjailija on kuollut ja se jo hänen kohdallaan tuntuu nostavan hänen kuolemansa jälkeen julkaistujen teosten arvoa.

Dracula, Shakespearia ja Narniaa. Ei vaatine sen kummempia selityksiä?


Suuri velhouskirja ja Nemi sarjakuvaa. Paras sarjis ikinä!

Stephenie Meyerin Twilight sarja. Tuota ei enää tule luettua, meni maku koko sarjaan niiden aiheuttaman hypetyksen vuoksi. Pottereista pidän edelleen kauheasti, koska ne eivät koskaan aiheuttaneet samassa mittakaavassa teinityttöjen rakastumista hahmoihin ja taistelua kuka on ihanin ja muutenkin Potterien kanssa pysyi porukalla järki päässä vaikka se paljon tuota sarjaa suositumpi onkin. Twilightia tulee jo korvista ulos.


Siinä oli pieni kurkistus kirjahyllyyni. Oikeasti siellä on vielä enemmänkin teoksia, mutta ne ovat lähinnä jotain satunnaista kirjallisuutta, jota en paljon lue enää. On siellä yksi James Herriot ja pari Jane Austenia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti