tiistai 12. maaliskuuta 2013

Haaste

Sain haasteen ihania neule-eläimiä neulovalta Smirgelineltä.

 1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

Nyt tuli paha heti alkuun. En oikein tiedä, varmaan se on se päiväpeitto jonka haluaisin tehdä. kaupoista ei löydy ihanaa lohikäärmekuvioista päiväpeittoa, joten haluaisin sellaisen joskus ommella.

2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?

Penkkaripuku! Ehdottomasti penkkaripuku.  Ihan älytön homma! Ompelin kaavun, viitan, tein itse taikasauvan. neuloin kaulahuivin ja villasukat. Äiti neuloi lapaset ja liivin. Hame löytyi viime kesänä kirpputorilta. 3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Joskus jää. Yleensä ei, aloitan aina jotakin. Silloin harvoin kun ei keksi mitä tekisi lukkiudun tunneiksi huoneeseeni kitarani tai viuluni kanssa.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Villasukkia. 

5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Ei liity, ei ole ammattia. Olen MLL lastenhoitaja, mutta päätoiminen lukio-opiskelija. Hain tosin varalta vaatetusartesaaniksi, jos en pääse yliopistoon, eli ehkä se vielä joskus liittyykin.

6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitäsi säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Vähän siltä väliltä. Enempi se ehkä se kaaos on. Mä en tunnetusti ole mikään siivousintoilija, lankoja löytyy nojatuolista ja sukkapuikkoja vähän mistä sattuu. kaikki pikkujutut on siististi pakissa. Tosin neulat on hukassa tällä hetkellä. Välillä tosin laitan kaiken täydelliseen järjestykseen.

7. Mitä käsityömateriaaleja sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään? Kuinka kauan olet säilönyt?

Viime kesästä asti ollut yksi skottiruutuinen hamekangas. Lankoja on aika paljonkin, mutta ei nekään ole olleet säilössä kuin pari vuotta. 

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen, rauhoittuen? Miten?

Se vähän riippuu. Yleensä aika lailla telkkaria katsellessa oheistoimintona ja aivojen nollauksena. Joskus kunniakasta määränpäätä tavoitellen.

9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä 
keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan 
käsitöissäsi?

Aika monestikin. Olen aika uuno ompelusten suhteen ja tulee aina hiemanvedeltyä oman pään mukaan kappaleita paikoilleen. Viimeksi taisin kehittää ihan nerokkaan tavan ommella tasku! Ei se kovin nätti ole, mutta pysyypähän paikallaan. Nih!

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Jaa'a. Se riippuu niin työstä. Villasukat on kyllä täysi 10 nykyisin. Mutta yleisarvosana voisiolla ehkä 8. Se nousi revontulihuivin ja palmikkoneuleen opettelun myötä \o/

11. Mikä on sinulle rakkain, jonkun muun tekemä käsityö?

Äidin neulomat brittilippu villasukat. Ne on ihanat. Anglofiilille, kuten minä, paras juttu ikinä!

Nyt minun kuuluisi keksiä 11 kysymystä lisää.

En kyllä keksi 11.

Vastaan näihin myös itse?

12. Mikä on luovin käsityösi koskaan?
 Ehdottomasti tämä  koirankarvaorava!


Minkä maan käsitöitä ihailet?
Brittien neuleita, ne on niin upeita, mutta silti yksinkertaisia. Olen neulonut useat upeat perinetsiet brittivillasukat, juuri nyt on yhdet taas puikoilla.

Nyt tämä pitäisi jakaa eteenpäin. Uhreikseni valikoituvat Kosotäti, Purppura Perhonen ,  Harakka ja Outi  


3 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta =)
  Lupaan tehdä sen lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Palaan siihen kiun aika antaa myöten :)

  VastaaPoista
 3. Kiitän ja kumarran. Ja harmittelen, etten nähnyt penkkaripukuasi livenä, mutta onneksi on blogit.;)

  VastaaPoista