perjantai 11. tammikuuta 2013

Luvassa nillitystä

Olen törmännyt nettipalstoilla mielenkiintoiseen asiaan. Siellä työttömät kehuvat, kuinka he elävät yhteiskunnan raholla ja eivät jaksa mennä töihin, kun eivät kuitenkaan tienaisi kouluja käymättöminä edes niin paljoa, kuin nyt voi nostaa tukia.

Mä todellakin näen punaista nyt. Helvetti! Ihmiset mikä teitä vaivaa! Opiskelkaa ja menkää töihin, niin kaikki muutkin tekee. Nykyisin on liian helppoa heittäytyä työttömäksi jos ei satu kiinnostamaan työn teko.

Mä itse istun lukiossa ja opiskelen sekä yo-kokeisiin ja yliopiston pääsykokeisiin vain sen takia, että saan opiskella itselleni ammatin joka mua kiinnostaa, mutta jolla lukemani perusteella luultavasti ei jää elämiseen paljoa ylimääräistä ja on aika epävarmaa saanko edes töitä. Toki siis opiskelen samalla itseni myös opettajaksi, mutta ensisijaisesti musta tulee kääntäjä. Samat opinnot, opettajalla vain lisänä pedagogiset opinnot. Sivuaineista riippuen englantilaisesta filologiasta valmistuneita työskentelee esim. kääntäjinä, toimittajina, kustannusalalla, opettajina ja tutkijoina.Nillitys päättyy, alan laittaa ruokaa ja valmistautua kouluun lähtöön. Tänään vain yksi tunti englantia 13:15 alkaen.

2 kommenttia:

 1. Oon kyllä samaa mieltä tuosta, että tosi typerää laiskuuttaan nostaa tukia.. Tsemppiä sulle kovasti opintoihin!!

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä todella fiksu !!!
  Minäkin tiedän ihmisiä, joilla ei ole mitään estettä töissä käymiseen, mutta kun rahaa saa helpomallakin :(
  Ja lapsetkin oppivat saman... miksi käydä koulua, kun rahaa saa sossusta !!

  Sinulla on sitten tulevaisuuden suhteen "selvät sävelet" hienoa Sinä :)

  VastaaPoista