tiistai 2. kesäkuuta 2015

Koulutöitä.

Kiitoksia onnitteluista.  :) Nyt on saatu suurin osa kouluhommista järkevästi yhden kansion alle. :) Tässäpä siis luvatusti satoa siitä, mitä oon kahden vuoden aikana tehnyt. Osa on varmaan jo esitelty, mutta osa on vielä ihan esittelemättä.
 
Ensimmäinen varsinainen työ oli hame. Mä tein siis korkeavyötäröisen mustan niittihameen puuvillakankaasta. Siitä tuli aika hyvä, on päätynyt mun keikkahameeksi.

Ensimmäisenä vuonna opeteltiin myös tekemään kuoseja. Tässä on mun suunnittelema pöllökuosi Phoenixin elämää blogin Phoenixin tyttärelle.


Siitä kankaasta tuli esim. Pöllötyynyjä kolmisen kappaletta muistaakseni.

Pöllötyynyjen kaveriksi piti tietysti ommella myös pehmopöllö.
Siinä koko setti. Verhot, neljä tyynyä (näemmä) ja Pöltsäksi risitty pöllö.
 
Ihan vuoden alussa tehtiin neulatyynyt. Mä tein tuommoisen ihan perus neliönmuotoisen Konttuuri kuosisesta kankaasta joka on myös koululla tehty.Joulun aikaan tehtiin sitten joulujuttuja. Mä tein olohuoneen pöydälle joululiinan ja pari jouluista patalappua, joista ei valitettavasti ole kuvaa, mutta siis punaisia patalappuja. :D

 
Keväällä sitten opeteltiin verhoilemaan. Saatiin Dyyni ravintolasta Kalajoen hiekkasärkiltä pois heitettäviä tuoleja kurssille verhoiltavaksi. Mä tein tyylilleni uskollisena brittilipputuolin. Kangas kankaita.comista.

 
Kankaankuviointi oli ekan vuoden viimeisiä hommia. Mä tein tuollaisen sarjan johon kuului lohikäärmekuosinen tunika, legginssit, ranneke, pipo ja kaksi hikinauhaa. Itselleni tuli legginssit ja tunika ja toinen hikinauha ja loppu meni siskolleni.


 
Myöskin ensimmäisenä vuonna tehtiin paidat. Mä tein tuollaisen pitkän kissankorvahupparin karvareunuksella. Ei oo hirveästi tullut pidettyä, kun harkitsen ompelisinko vetoketjun uudelleen, sillä se aaltoilee pöljästi, kun en ihan osannut.

Tämä oli ihan viimeinen työ ensimmäiseltä vuodelta. Maastokuosinen hame pitsireunuksella ja välitunnilla t-paidasta tuunattu toppi johon painoin kotona korpin ja tekstin "NEVERMORE"
 
Takki. Tätä väännettiin pitkään ja hartaudella. Tässä myös mentiin mielestäni ns. perse edellä puuhun, sillä me aloutettiin suoraan asiakastyönä takki ja vasta kun tätä oli tehty noin kolme viikkoa liian pitkään alettiin opetella niitä perusjuttuja, että no mitenkäs se takki oikein tehdäänkään ja tehtiin harjoituksena lapsen takki. Jos minulta kysytään niin ensin olisi pitänyt tehdä se harjoitus ja sitten vasta alkaa tehdä asiakkaalle takkia, eikä tälleen että en ole ikinä ommellut takkia, mitä sais olla?

Opinnäytteeni. Tein siis opparina päiväpeiton parivuoteeseen (kuvassa yhden hengen sängyn päällä niin näyttää vähän hassulta), verhot, pusilakanan, tyynyliinoja ja koristetyynyjä. Laitan niistä sitten erikseen kuvaa, kunhan saan niihin kjoristetyynyiin sisuskset niin ne näyttääkin joltain. Painoin kaikkiin nuo sudet itse eri tekniikoilla


Lisää kangasta! Omaa käsialaani oleva lepakkokuosi.

Lepakkokuosista syntyi sitten tuollainen kellohelmainen mekko. Kaipaisi vielä kaveriksi tyllihametta. On päässyt jo käyttöön, käytiin helmikuussa katsomassa Phoenixin kanssa The Addams Family musikaali Oulun kaupunginteatterissa ja tuohan oli sinn eoikein sopiva. :D
Satiinimekko. Tästä piti tulla mun v almistujaismekko, mutta joku meni pieleen ja se ahdistaa yläosasta vähän turhaa mun makuun niin en sitten viitsinyt laittaa sitä, kun kuitenkin tuli oltua perjantaina juhlavaatteissa yhdestä kahdeksaan, joten katsoin parhaaksi laittaa mukavamman mekon. Eiköhän se vielä johonkin juhlaan pääse päälle. :)

Lapsen mekkomallisto! Oli viimeisiä asioita jonka koulussa tein.

Hipsterieläimiä ja kilpikonnia. Isommat on kokoa 92 ja pienemmät 62.

Vielä viimeisellä viikolla korin askartelua vaatetusosaton myymälään.
 
Siinä kai oli suurin osa mitä oon tehnyt, loppuja aina kun sattuu löytymään joku kuva. :) Eilen kuului myöskin opiskelupaikasta johon hain, siitä lisää sitten myöhemmin, en halua kirota itseäni. Mutta jännää on, sen voin sanoa!

7 kommenttia:

 1. Niin kivan- ja omannäkösiä ''kangasasioita'' oot saanu aikaan. Tulee aina kateus muiden aikaansaannoksia katellessa, oispa itelläkin vaadittava hienomotoriikka hallussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa noista ei kyllä kärsi hirveen läheltä katella tai illuusio osaamisesta särkyy. :D Kyllä sen oppii, kun vaan ompelee.

   Poista
 2. Olet sie kyllä taitava, ihan mykistyynenä katselin töitäsi ja ehdoton suosikkini on tuo sininen lepakkokuosinen mekko, oi jos oisin nuorempi ni just tuollasen huolisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä omakin suosikki. Vähän vaan ärsyttää, kun kuosia suunnitellessani tausta oli violetti ja tulostui sinisenä.

   Poista
 3. Kolme niitä tyynyjä on ja kaikki tyynyt sekä Pöltsä on Elpulle edelleen niin kovin rakkaita. :)

  VastaaPoista
 4. Niin neljähän niitä, puusilmä iskee jälleen. Ja onhan niitä tässä tosiaan läjä, kaikki on roudattu alakertaan rakastavassa niskalenkkikuristuksessa. :D

  VastaaPoista